برگزاری ۳۵ پیش رویداد سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در فارس/ تداوم برنامه‌های کنسرت در مجموعه جهانی تخت جمشید

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از پیش‌بینی برگزاری بالغ‌بر ۳۵ پیش رویداد برای سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در این استان خبر داد و گفت: عموماً برخی از این پیش رویدادها جنبه آموزشی دارند و باهدف ارتقا سطح دانش تخصصی علاقه‌مندان به مباحث میراث فرهنگی و گردشگری است.

به گزارش میراث آریا، محمد ثابت اقلیدی در نشست هم‌اندیشی برگزاری سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی با اصحاب رسانه که در هتل بین‌الحرمین شیراز برگزار شد، با تأکید بر اینکه با معرفی آثار یک استان در چنین جشنواره‌ای، بازار و فروش محصولات فرهنگی رونق می‌گیرند، تصریح کرد: به همین دلیل فارس میزبان سومین جشنواره بین‌المللی چند رسانه میراث فرهنگی خواهد بود که این جشنواره در آبان ماه در شیراز برگزار می‌شود و فرصتی برای ارائه آثار هنرمندان، پژوهشگران، فعالان و علاقه‌مندان به میراث فرهنگی استان فارس و شهر شیراز است که متقاضیان می‌توانند آثار فاخر تولیدشده خود را در این زمینه ارائه کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس بابیان اینکه فارس توانست میزبانی این رویداد را کسب کند و بالغ‌بر ۳۵ پیش رویداد را پیش‌بینی کرده‌ایم که عموماً برخی از آن جنبه آموزشی دارد و هدف این است که سطح دانش تخصصی را ارتقا دهیم و به دنبال شور و نمایش نیستیم، اظهار کرد: ارائه آثار در ۵ محور مختلف صورت می‌گیرد که شامل موضوع‌های میراث فرهنگی و رویدادهای مهم تاریخی فارس مانند هخامنشیان، ساسانیان، آل‌بویه، آل مظفر، آل اینجو، اتابکان فارس و دوره زندیه است.

ثابت اقلیدی ادامه داد: محور دوم، میراث فرهنگی تاریخی و طبیعی استان فارس، آثار تاریخی نقش برجسته‌های باستانی، آثار ثبت جهانی فارس و بافت تاریخی شیراز را شامل می‌شود.

او میراث معنوی شیراز که شامل معرفی سومین حرم اهل‌بیت (ع)، آستان حضرت احمد بن موسی شاه‌چراغ (ع) و امامزادگان فارس، آیین‌ها و مراسم مذهبی محرم و صفر، مراسم تعزیه، آیین‌ها و سنت‌های بومی و محلی، فرهنگ اقوام، موسیقی محلی و کوچ عشایر را سومین محور دانست.

عضو شورای سیاست‌گذاری سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی، محور چهارم را شامل هنرهای سنتی و آرایه‌های معماری، صنایع‌دستی، دست آفریده‌های تاریخی و معماری، تزیینات بنا و مشاغل دانست و گفت: مفاخر و نام‌آوران استان فارس در حوزه‌های تاریخی، فرهنگی، مذهبی، ادبی، هنری، علمی، اجتماعی، دفاع مقدس و ورزش می‌توانند آثار خود را ارائه کنند و این موضوعات جزو محور پنجم هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس بیان کرد: آثار ارسالی می‌تواند مبتنی بر متن، تعاملی، صوتی و تصویری باشد و مهلت ارسال آثار برای جایزه شیراز در این جشنواره تا ۱۵ مهرماه است که علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را به سامانه ch_festival.mcth.ir ارسال کنند.

ثابت اقلیدی در بخش دیگری از سخنانش با تصریح اینکه صنعت گردشگری شبیه یک هواپیما است که یکی از بال‌های آن میراث و بال دیگر آن صنایع‌دستی و گردشگری است، گفت: عموماً پرسپولیس یا تخت جمشید برند کشورمان است و اروپایی‌ها، ایران را به نام پرسپولیس می‌شناسند.

او بابیان اینکه در فارس یک سری آثار جهانی باعظمت و ناشناخته وجود دارد و عموماً آثار گردشگری و تاریخی معرفی نشده‌، جذب گردشگر ندارند بنابراین باید جاذبه‌های گردشگری را تبدیل به مقصد گردشگری کنیم افزود: برای نمونه در محور ساسانی فارس آثار شاخصی نظیر قلعه دختر و مجموعه تنگ چوگان وجود دارد که زیر سایه تخت جمشید و حافظیه کمتر مورد اقبال گردشگران قرارگرفته‌اند.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با اشاره به اینکه یک سری افراد غیرمتخصص با الفبای ابتدایی در مورد گردشگری اظهارنظر ناسنجیده می‌کنند، بیان کرد: بیشابور یک جاذبه است ولی مقصد نیست چون گردشگر ندارد. برگزاری رویدادهای جذاب، باعث گردشگر پذیر شدن یک محور می‌شود. اگر کشوری مانند قطر برای میزبانی جام فوتبال هزینه می‌کند دلیل آن معرفی کشورش است و این در حالی است که کشورهای مختلف، از افراد و موضوعات جذاب استفاده می‌کنند تا کشورشان را معرفی کنند.

ثابت اقلیدی با اشاره به برگزاری آغاز تحویل سال ۱۴۰۳ در حافظیه و تخت جمشید، بیان کرد: این برنامه مورد استقبال بی‌نظیر مردم قرار گرفت و با برآوردی که انجام شد تا تاریخ ۲۹ اسفند، ضریب اشغال هتل‌ها در فارس پایین بود ولی پس از انتشار عکس‌ها و خبرهای این برنامه‌ها، گردشگری فارس نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس در بخش دیگری از سخنانش بابیان اینکه استقبال از کنسرت علیرضا قربانی در تخت جمشید بی‌نظیر بود از تداوم این‌گونه برنامه‌ها در این محور تاریخی خبر داد و بابیان اینکه برای برگزاری کنسرت در تخت جمشید سال‌ها تلاش می‌شد، اظهار کرد: برای اجرای دوباره و تداوم این‌گونه برنامه‌ها، برنامه‌ریزی صورت گرفته است و اجرای یک برنامه بزرگ و فاخر در دست اقدام است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403062801702
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha